Ordinea este binevenita in toata casa, dar daca exista o camera in care este esentiala, aceasta este in baie.

De ce? Pentru ca diminetile din viata de zi cu zi nu sunt, de obicei, foarte relaxante…

Timpul trece, iar munca si scoala nu asteapta.

Cu solutii de organizare practice si versatile pentru a gasi ceea ce ai nevoie intr-o clipa, fara sa scotocesti prin sertare si sa deranjezi totul in graba, vei putea organiza totul eficient si usor.

Fie ca dispunem de o baie mica sau mare acasa, de multe ori nu stim cum sa organizam lucrurile, asa ca trebuie sa ne confruntam cu recipiente, cu produse, haine si accesorii imprastiate peste tot.

Tinand cont de urmatoarele sfaturi pentru a-ti organiza baia, vei vedea ca vei reusi sa folosesti tot spatiul intr-un mod eficient si in acelasi timp vei reusi sa obtii un decor frumos.

Fara produse de ingrijire lasate la vedere

Sursa cea mai mare a dezordinii este, adesea, cauzata de actiunile mici, repetate.

Este vorba de toate acele mici obiecte pe care nu le pui la locul lor, imediat dupa ce le folosesti.

Daca, de exemplu, daca iti e greu sa pui pe raftul de sus un produs pe care il folosesti uzual, asa cum este fixativul, acesta va ajunge, cel mai probabil, abandonat pe chiuveta. Mai bine, deci, este sa-i gasesti un loc mai accesibil.

Foloseste dulapurile si sertarele pentru depozitare

Unele bai au, pur si simplu, prea putin loc de depozitare. Fie din lipsa spatiului, fie din alte considerente, acesta lipseste si dezorganizarea poate aparea imediat.

O solutie este asezarea fie a unui dulap mai mare cu spatiu de depozitare, fie a unor rafturi sau a unor dulapuri suspendate. Un loc, adesea, nefolosit este deasupra masinii de spalat.

Ramai organizat cu ajutorul cutiilor

Atat in dulapuri, dar si in sertare, foloseste cutii de depozitare, eventual etichetate, care sa te ajute la o organizare mai riguroasa.

Daca ai cumparat mai multe periute de dinti sau mai multe tuburi de pasta de dinti sau geluri de dus, pune-le intr-o cutie pe care sa o depozitezi intr-un loc mai greu accesibil si lasa locul din fata produselor ale caror ambalaje sunt desfacute si le folosesti in prezent.

Adauga un cos de rufe

Daca nu ai un cos de rufe la indemana, hainele murdare sunt lasate pe un scaun, fie intr-un colt al baii.

Amplaseaza unul intr-un loc ferit de apa si de umezeala, sau, daca ai mai mult spatiu la dispozitie, chiar doua sau mai multe ca sa poti sorta rufele pe culori sau materiale, imediat ce le dai jos.

Optimizarea spatiului

Am putea continua mult timp aici, dar iti putem da cateva idei care iti vor permite sa iti optimizezi si sa iti organizezi mai bine baia.

Poti amplasa suporturi pentru prosoape in spatele usii de acces, ceea ce iti va permite sa le usuci mai repede si astfel sa eviti sa scoti toate prosoapele din sertare atunci cand ai nevoie.

De asemenea, iti recomandam sa profiti de partea interioara a usilor de dulap, amplasand carlige sau mici etajere la inaltimi diferite fata de cele ale dulapului propriu-zis, astfel incat acestea sa nu coincida atunci cand usa este inchisa.

Dupa cum poti vedea, acestea sunt idei simple care iti vor permite sa iti pastrezi baia cat mai ordonata.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}