Cine nu sufera de probleme de spatiu acasa? Pentru a avita acest lucru este esential sa se profite la maximum de spatiul din casa.

De-a lungul vietii acumulam tot felul de mobilier, carti, haine sau obiecte decorative. Lucruri pe care nu le folosim des, dar care ar putea fi utile la momentul potrivit.

In alte cazuri, acestea sunt amintiri cu valoare sentimentala, cum ar fi cadouri de nunta sau suveniruri din calatorii, pe care le pastram ca marturie a experientelor traite.

Prin urmare, decorarea functionala, mobilierul facut la comanda si valorificarea tuturor spatiilor multiplica posibilitatile.

Scopul este de a ne asigura ca livingul, dormitoarele si bucataria raman aceleasi incaperi deschise, fara ustensile sau obiecte care sa stea in calea vietii de zi cu zi, pastrand in acelasi timp toate bunurile la indemana.

Solutia la aceste probleme este sa incercam sa fim creativi si sa profitam la maximum de spatiul din locuinta noastra.

Iata cateva sugestii despre cum sa profiti la maximum de spatiul din apartamentul ta pentru a crea casa perfecta pentru tine.

Fii prietenul culorilor deschise!

In special daca ai un apartament mic, folosirea nuantelor deschise atat pentru pereti cat si pentru mobilier sau chiar accesorii iti ofera un beneficiu prin impresia de spatiu mai mare si chiar de profunzime pe care o creeaza.

In plus, acestea sunt si usor de asortat, indiferent de mobilierul ales. Pentru ca albul sa nu fie totusi o varianta prea dura, opteaza pentru tonuri calde de bej, crem, galben pal sau culoarea untului pentru pereti.

Acestea se vor integra frumos intr-un decor in care ai un mobilier de lemn masiv de exemplu, de o nuanta bruna sau roscata.

Foloseste-te in mod inteligent de inaltimea peretilor

Indiferent daca organizezi camera de zi sau bucataria, este pacat sa nu folosesti in inaltime spatiul de care dispui pentru organizarea mai eficienta a lucrurilor.

In bucatarie, in special, poti utiliza dulapuri care ajung pana aproape de tavan, sau poti accesoriza spatiul cu diferite cutii si cosuri speciale din lemn sau iuta, ca sa ai la indemana lucrurile de care ai nevoie.

In living, nu te limita doar la rafturi de perete, etajere sau chiar o scara speciala cu design interesant. Amplaseaza cat mai multe astfel de spatii, mai ales daca stii ca ai lucruri de care nu vrei sa te desparti si pe care le poti pastra in acest mod.

Acorda atentie, de asemenea, felului in care asezi tablourile, de exemplu, pentru ca simetria lor va crea impresia de spatiu inteligent si eficient organizat.

Alege mobilier multifunctional

Citeste continuarea aici: Strategii pentru a folosi in mod inteligent spatiul din apartamentul tau