Atunci cand ai copii hiperactivi ti se pare uneori imposibil in a tine pasul cu ei. Oricat de mult ai incerca sa ai un nivel de energie la fel de ridicat, pare imposibil dupa o zi de munca sau chiar si atunci cand esti o mamica dedicata si stai acasa cu copilul.

Iata cateva idei despre cum sa iti ajuti copilul sa isi controleze energia

Unii copii sunt mai activi decat altii, depinde de personalitatea lor si de modul in care isi ocupa timpul. Uneori insa hiperactivitatea asociata cu dificultatea de a se concentra indica o tulburare comportamentala numita ADHD.

Daca nu exista motiv de ingrijorare pentru acest tip de tulburare si pur si simplu copilul tau are o energie incredibila, atunci nu trebuie sa iti faci griji. Dar poti gasi cele mai bune solutii pentru a-ti ajuta copilul sa isi dozeze energia si sa o foloseasca intr-un mod constructiv.

Organizeaza activitati pentru copilul tau hiperactiv

Copiii foarte activi au nevoie de o planificare buna pentru timpul lor liber – fie ca e vorba de activitati sportive, educative sau jocuri care sa le testeze gandirea.

Specialistii spun ca 60 de minute de timp in care copilul ramane fara nicio activitate va duce la o explozie de energie in perioada urmatoare. De aceea este esentiala o planificare buna a timpului lor.

In primul rand o metoda buna de a canaliza energia in mod constructiv este sportul. Ajuta nu doar la un echilibru psihic ci si la mentinerea sanatatii copilului tau.

Citeste continuarea articolului aici: Cum planificam timpul copiilor hiperactivi