Daca aveti un loc de munca la care lucrati de la 9 dimineata pana la 5 dupa masa si care va cere sa stati in fata unui computer, sansele sunt ca ati mai suferit de multe ori pana acum de pe urma unor dureri in zona gatului sau a umerilor.

Disconfortul pe care l-ati putea resimti poate varia de la o intensitate medie pana la severa. Miscarea zonei afectate poate declansa durerea sau o poate inrautati.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sau NSAID sunt printre cele mai comune medicamente prescrise in cazul celor ce sufera de dureri in zona gatului sau a umerilor. Problema cu administrarea unor astfel de medicamente este ca pot induce efecte secundare nefavorabile, in special atunci cand sunt administrate pe perioade mai indelungate de timp.

Se pot aplica si unele creme sau geluri, desi produsele folosite la suprafata pielii pot cauza in unele cazuri iritatii.

Din aceste motive, vom lua in considerare unele remedii de acasa pentru a face fata durerilor de gat sau de umeri. Cateva dintre acestea sunt:

Alternarea compreselor calde cu cele reci – Facand astfel pentru 20 de minute de cateva ori pe zi , puteti scapa de durerea sau inflamatiile din zonele afectate. Daca aveti aceasta problema, ati putea face dusuri alternand apa calda cu cea rece si veti putea constata o alinare a durerilor.

Sprijinirea gatului sau a umarului – imobilizarea zonei dureroase pentru o perioada indelungata de timp ar putea face mai mult rau decat bine. Din aceasta cauza, dupa 48 h sau atunci cand durerea si inflamatiile s-au diminuat, stabilizarea gatului sau a umarului poate ajuta la restaurarea functiilor, a flexibilitatii si la intarirea muschilor din zona.

Citeste continuarea articolului aici: Cele mai frecvente cauze ale durerilor de gat sau de umeri