Majoritatea mamelor ard de nerabdare sa afle sexul copilului. Pentru cele care fac cumparaturi inainte de nastere aflarea vestii are si o valoare practica deoarece vor sa stie ce hainute sa cumpere sau in ce culori sa zugraveasca camera copilului.


Sexul copilului este determinat inca din momentul conceptiei, dar va trebui sa astepti putin inainte de a vedea daca este un baiat sau o fata. Organele genitale ale bebelusului vor incepe sa se formeze destul de devreme, cam pe la sase saptamani de sarcina, dar nu vor arata mult diferit catre sfarsitul primului trimestru.

Nu te astepta insa sa vezi ceva la ecografia din primul trimestru. Penisul baietelului sau clitorisul si labile fetitelor sunt prea mici pentru a fi prinse pe o ecografie.

Cum afli sexul copilului

Exista mai multe posibilitati prin care poti afla sexul copilului inainte de nastere. Majoritatea viitorilor parinti afla la ecografia din de la 18-21 saptamani, desi este posibil ca unii oameni sa afle mai devreme.

Amniocenteza este un test invaziv folosit pentru a vedea daca exista posibile anomalii genetice. Acest test este facut doar femeilor ale caror copii sunt considerati a avea un risc mare de probleme genetice si analiza nu este lipsita de riscuri.

Daca trebuie sa faci test, poti afla sexul copilului mai devreme. Amniocenteza se face candva intre saptamanile 16 si 22 si poarta un risc de avort spontan, din cauza acului de perforare a sacului amniotic.

Un alt test cromozomial, cunoscut sub numele de prelevare de probe villus corionice (CVS) este uneori facut in cazul in care se considera ca copilul are un risc ridicat de boli genetice. Daca faci acest test, cel mai probabil vei afla si sexul copilului. CVS este de obicei realizata intre saptamanile 11 si 14.

Citeste continuarea articolului aici: Cand poti afla sexul copilului?