Daca tu si partenerul tau ati inceput sa va certati mai mult in ultima vreme, probabil vrei sa afli cauza acestor conflicte pentru a-ti putea mentine bunastarea relatiei.

Chiar daca obstacolele apar cateodata in cazul tuturor relatiilor, motivele pentru care aceste piedici se tot ivesc ar putea sa nu fie evidente la prima vedere.

Pentru a putea ajunge la cauza de baza a oricarei probleme cu care te-ai putea intalni in cadrul relatiei, fii atent la urmatorii factori pe care ii omiti de obicei, dar care pot crea haos chiar si in cele mai stabile relatii.

10 lucruri surprinzatoare care ar putea dauna relatiei

1. Prea mult timp petrecut pe retelele de socializare

Oriunde te-ai duce, oamenii au ochii atintiti pe telefoane, degetele lor scriu mesaje in continuu si deruleaza stiri pe Facebook sau Twitter.

Bineinteles, prin intermediul retelelor sociale prietenii apropiati si familiile care locuiesc in alte zone reusesc sa fie la curent cu ceea ce se intampla in viata ta, dar nu ar trebui sa devina o dependenta care sa iti afecteze relatiile din lumea reala.

Calculeaza cate ore pe zi petreci admirand pozele si citind statusurile altor persoane sau privind video-uri pe YouTube; daca observi ca vorbesti cu oamenii mai mult online decat o faci cu prietenul sau prietena ta in viata reala, ar trebui probabil sa te desparti de retelele de socializare pentru o vreme sau macar sa te distantezi, asa incat sa iti poti concentra atentia asupra persoanelor carora le pasa cu adevarat de tine.

2. Prea multa mancare junk food

Da, serile saptamanale de pizza ar putea fi una dintre cauzele pentru care tu si partenerul tau ati inceput sa va certati mai mult. Un studiu efectuat in 2012 de catre Universitatea de Stat din Ohio a descoperit o corelatie puternica intre alimentele bogate in grasimi saturate si tendinta cuplurilor de a se certa in privinta unor subiecte mai sensibile, precum banii sau obiceiurile enervante.

Mai exact, consumul unor mancaruri nesanatoase, bogate in grasimi poate afecta sistemul digestiv si cauza un dezechilibru in procesele chimice din creier, iar asta iti poate conferi acea stare proasta.

Mananca alimente cu vibratii mai inalte, precum fructele si legumele crude, pentru a-ti imbunatati fiecare aspect din viata, inclusiv relatiile.

3. Cheltuielile nesabuite

Din pacate, iresponsabilitatea si incompatibilitatea financiara raman in topul listei de factori comuni pentru divort, cel putin in cazul Statelor Unite.

Citeste continuarea articolului aici: 10 lucruri surprinzatoare care pot dauna unei relatii